By browsing my site you agree to use cookies. You will only see this message once.

Find out more...
OK

Interjú a berlini Just Dance Party nyertesével

Az interjú egy már megszűnt oldallal készült 2019. 12. 12-én, így ide publikáltam, hogy fennmaradjon.

Gódi Péter egy Just Dance Party-n aratott győzedelmet, de ebben a sztoriban van egy kis csavar. Peti egészen Berlinig utazott, hogy megmutassa milyen ritmusérzékük van a magyaroknak és, hogy a versenytársaikat hazai terepen győzze le. Szerencsére sikerült neki a kvalifikáción túljutni és eljutott a döntőig, ahol övé lett a végső győzelem. A ,,https://gpeti07.hu" oldalon megtaláljátok a közösségi oldalait.
De előtte nézzük a kérdéseket!

Hogyan ismerted meg a Just Dance-t?

2015 környékén hallottam róla először, viszont mikor 2017-ben felfedeztem a Just Dance Now-ot, akkor fogott meg igazán. Eleinte csak ritkán vettem elő pár tánc erejéig, később már többször is befizettem rá. 2017 végén találkoztam a Real Gamers 9-en a kinectes változattal, ami sokkal szimpatikusabb volt, mivel nem kellett fogni a telefont, ekkor ismertem meg a mai Just Dance Mánia néhány tagját. Ezt követően vettem meg az első saját konzolomat a Just Dance 2018-al együtt, hogy otthon is tudjam táncolni az akkori legújabb játék számait.

Miért a berlini Just Dance Party-n vettél részt és nem a budapestin?

Már több mint fél évvel hamarabb láttam a promó videóját a Just Dance Party-nak, és nem sokkal később már a szabályzata is publikus volt. A 2018-as Országos Bajnokság után elterveztem, hogy idén, 2019-ben, szeretnék egy külföldi versenyen is részt venni, hogy új kihívókra találjak. Egyébként a budapestin is részt vettem, viszont egy berlini városnézéssel egybekötve szerettem volna megragadni a dupla esély lehetőségét, mivel tudtam, hogy hatalmas tétje van. Ennek köszönhetően elértem a célom és a berlini Just Dance Party győzelmével megkaptam a lehetőséget, hogy induljak a fődíjért, ami a párizsi stúdió látogatása, illetve hogy bekerülhetek a játékba.

Mennyire jó táncosok a németek?

Nagyon jó táncosok a németek is, illetve több nemzetiségű résztvevő is volt, látszott, hogy minden résztvevő eléggé ismerte a játékot és a koreókat. Találkoztam a német Just Dance közösség tagjaival is, akik láthatóan kiemelkedő eredményeket mutattak, nagyon kedvesek és szintén imádják a játékot.

Melyik volt a számodra legnehezebb tánc?

A számlista, ugye a 2019-es sima szóló számokból állt össze. Mindegyiket szeretem, nem mondanám őket nehéznek, viszont Nintendo Switchen a "Rhythm Of The Night" pontozását nem sikerült időben elsajátítanom, így ez nagy kihívás volt, amikor ezt húztuk a kalapból, de végül sikerült nyernem abban is.

Mennyi időt szántál felkészülésre, illetve milyen formában tetted?

A teljes felkészülésem végigkövethető volt élőben Twitch csatornámon, egészen onnantól, hogy 1 hónappal a verseny kezdete előtt vásároltam egy Nintendo Switchet, hogy 100%-osan tudjak készülni a versenyre, így innentől heti 3 alkalommal tudtam gyakorolni, illetve megszokni a Switchet. Mivel korábban Xbox-on kinect-tel játszottam, a táncokat már tudtam, viszont az, hogy a kezemre külön kellett figyelni, egy nagyon jó kiegészítést adott a táncok még jobb elsajátításához.

A tavalyi Országos Bajnokság vagy a Just Dance Party igényelt nagyobb felkészülést?

Mindkettő nagy felkészülést igényelt, mivel az Országos Bajnoksághoz még nagy lemaradásom volt a többiekhez képest tánc terén, így rengeteget gyakoroltam napi szinten, hogy minden versenyszámot elsajátítsak, megtanuljak. A Just Dance Party-n a felkészülésnél maga a Nintendo Switch jelentett igazi kihívás, mivel teljesen más a pontozása, és más dolgokra kell figyelni, amit egy hónap alatt kellett beépítenem a mozgásomba, játékismeretembe.

Ha mondhatnál egy zeneszámot, amire szeretnél táncolni a Just Dance következő játékában, melyik lenne az?

Szeretem a Skrillex-es és hasonló számokat, a pörgősebb retró számokat, és a hiphop-ot is, így ilyenekből szívesen látnék többet. Nehéz egyet mondani, de mivel kevés hasonló van jelenleg, pár éve volt egyik kedvencem, a Yellow Claw és STORi Rose Horizon jöhetne.

Melyik az a tánc, amit a legjobban szeretsz és amelyiket a legkevésbé szereted?

Itt is nehéz csak egyet választani, de immáron a legújabbakból a Rain Over Me Extrém táncstílusa közel áll hozzám, így az első tánc után éreztem, hogy ezt szeretni fogom. Legkevésbé, hát ebből is tudnék párat mondani, de 2018-ban az "Itsy Bitsy Teenie Weenie" duója volt az, amikor jött a World Dance Floor-on és az életkedvem is elment utána.

Van pár félkészülési tipped azoknak, akik a jövőben terveznek Just Dance versenyre jelentkezni?

Mindenképp sok gyakorlást igényel, szinte fejből érdemes tudni minden koreót, ismerniük kell a játék elvárásait a pozicionálás miatt és érdemes előre utánajárni a szabályoknak, versenyszámoknak. Nem utolsó sorban a kitartásukat és az erőnlétüket is fejleszteni kell, hogy kevesebb erőfeszítéssel jobb eredményeket érhessenek el. Verseny közben én egyszerre figyelek a karakterre, a piktogramokra, a pontokra illetve Kinect esetén, hogy ne menjek ki a képből, ami a fenti kis kockában látható. Továbbá mindig figyelni kell a versenytársakra is, hogy ne menj át az ő felére, csak amíg a koreó igényli. Ezek elsajátítása nem könnyű feladat.

Értél már el 13.333 pontot? Ha igen melyik játékban (konkrét játék v Unlimited) és melyik táncon?

Xbox-on 13331 és ehhez közeli pontokat elértem már, amiben végig Perfect-et kaptam. Ilyenek például a Rain Over Me, a Shape of You vagy a Diggy. Switchen a Narco volt ilyen.

Mi a legfőbb célod a Just Dance-szel?

Imádom a Just Dance-t, jövőre szeretnék további nemzetközi versenyeken részt venni, melyekre rengeteget kell még gyakorolnom. Illetve továbbra is igyekszem népszerűsíteni Magyarországon a játékot, nem csak csapatként, hanem más megközelítésből is, az immáron közel egy éve elkezdett videós tevékenységemmel.

Mi a tanulási módszered az extrém számokra?

Már a 2018-as Országos bajnokságra is úgy gyakoroltam, hogy lassítva néztem végig videón az extrém táncokat, majd egyre gyorsabban, és úgy próbáltam követni. Mostanában már a saját közvetítéseimbe is belenézek utólag és javítok, amin tudok. Emellett érdemes sokszor végignézni a koreót, illetve gyakorolni.

Kit tartasz a hazai legnagyobb riválisodnak?

Ez egy nehéz kérdés ugyanis sok jó Just Dancer van Magyarországon. Porkoláb Sándorral - aki a 2019-es Országos Bajnokságon a második lett - hasonló a Just Dance-es zenei ízlésünk, így valószínűleg ugyan azokat a számokat tudjuk jobban, és párszor táncoltunk már együtt, elég jól nyomja, így nagyon szoros eredmények voltak minden alkalommal. Sajnos versenyen még nem kerültem vele össze, de biztosan igazi rivális lenne. Az elmúlt időszakból emelnék még ki pár aktív, számomra komolyabb riválist, mint Váry Andi, Dézsi Ákos, Farkas Csaba és Sárdi Dani.